dinsdag 17 november 2009

Manchester United knijpt kosten hard af


De economische crisis slaat hard toe in Engeland en heeft nu ook een van de absolute topclubs in Europa bereikt. Manchester United moet op de kosten besparen en ze hebben daar enkele opmerkelijke posten gevonden. The Sun doet verslag.

Zo zijn er ex-spelers actief als gastheer op wedstrijddagen, waar ze gasten vermaken met een praatje vooraf. Deze clubiconen mogen voortaan niet meer in het stadion naar de wedstrijd kijken, maar moeten het spektakel op de televisie bekijken. En waar ze vroeger een warme maaltijd kregen - ze mochten de restjes van de echte gasten opeten - , zit zelfs dat er nu niet meer in. Een broodje, daar moeten ze het maar mee doen. Voor de terreinknechten op het trainingscomplex zit zelfs dat er niet meer in. Ze maakten vroeger vaak toast van wat de spelers en technische staf over lieten, maar dat is ze nu verboden.

Verder is er flink gesneden in de kosten voor MUTV, het eigen tv-kanaal van de club, waar de presentatoren en enkele andere medewerkers op zoek konden naar een nieuwe baan. Ook probeerde de club nog wat extra te verdienen aan de radiorechten van de Champions League. BBC Radio weigerde hier echter aan mee te werken en deed verslag vanuit de huiskamer van de commentator.

De fans moeten ook bloeden, want de kaartjes worden wel steeds duurder. En ze missen Cristiano Ronaldo. Zelfs de opbrengst van ruim 90 miljoen euro was kennelijk niet genoeg om op de oude voet door te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten