dinsdag 8 december 2009

Abba-cd's en slangen in bed: Top 10 voetbalmasseurs


De Engelse website Mirror Football heeft een top 10 gemaakt van voetbalmasseurs.

Op 1 staat de masseur van Sunderland in 2006. Roy Keane was aangetrokken als trainer om de club uit het slop te trekken en hij had het lek snel boven. Geen slechte tactiek of nieuwe spelers lagen ten grondslag aan de slechte prestaties volgens de nieuwe trainer, nee, het was de muziek van de masseur. De man draaide namelijk Abba in de kleedkamer voor de aftrap. Het commentaar van Keane: 'Het ging er niet om dat de masseur Abba afspeelde, maar wel dat hij de muziek mocht uitkiezen. Het gaat om leiders. Als ik speler was en de masseur had Abba opstaan, nee dat had ik niet laten gebeuren.'

Op 2 staat de masseur van Braziliƫ op het WK van 1962. Deze Pai Santana deed aan zwarte magie. Zijn club Vasco da Gama vloog hem voor uitwedstrijden in helicopters rond boven het stadion van de tegenstander om het veld te vervloeken.

Nog eentje dan (de andere verhalen over masseurs zijn lang zo leuk niet). Rivelino, een van de sterren van wereldkampioen Braziliƫ in 1970, legde een levende slang in het bed van Pele. Hij sloop weg om vervolgens de kamer van de voetballegende binnen te stormen en de slang met een gitaar dood te slaan.
Voor de masseur Nocaute Jacks had Rivelino een speciale behandeling. Rivelino: 'Hij was vroeger bokser en speelde altijd dat hij zo hard was. Toen heb ik hem aan de doelpaal vastgebonden en stonden de spelers in de rij om hem een klap te verkopen.'

In Nederland kan ik uit de losse pols drie masseurs noemen: Ted Troost, Leroy Echteld en Richard Smith. Maar daar ken ik niet van die lollige verhalen over. Wie wel? Of over andere masseurs?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten