vrijdag 4 december 2009

adidas maakt spelers sterker op WK


Voetbalkleding moet lekker zitten. Een speler moet er vrij in kunnen bewegen en het zweet moet goed afgevoerd worden. Tot zover de eisen aan shirt en broekje, dacht ik. Maar nu presenteert adidas een nieuwe kledinglijn voor het WK, waar de spelers sterker van worden, aldus de fabrikant in een persbericht.

TECHFIT PowerWEB vermindert de spiervibratie om kracht, acceleratie en uithoudingsvermogen te optimaliseren. (...) TECHFIT vergroot de kracht van een speler met 5,3%, sprongkracht met 4%, sprintsnelheid met 1,1% en uithoudingsvermogen met 0,8%.



Argentiniƫ, Frankrijk, Duitsland natuurlijk, Japan, Mexico, Zuid-Afrika en Spanje mogen in deze revolutionaire kledij spelen. Ik ben benieuwd wat Nike hier tegenover zet. Staat Oranje straks al met 1-0 achter vanwege de foute shirtjes? De schaatspakken en badpakken van het Amerikaanse merk bleken in ieder geval achter te blijven bij andere merken. Pieter van den Hoogenband en Sven Kramer stapten over naar een ander, beter merk. Wat doen Robin van Persie en zijn ploeggenoten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten