maandag 14 december 2009

Nieuwe voorzitter wil met Vitesse Europa in


Maasbert Schouten is vandaag als nieuwe voorzitter van Vitesse benoemd. Zijn grote ambitie is om met de Arnhemse voetbalclub Europees voetbal te spelen.

Maasbert Schouten maakt sinds november 2008 deel uit van de RvC van Vitesse. Destijds is hij mede toegetreden tot het bestuursorgaan van de Arnhemse club om de directie te adviseren op het gebied van ondernemerschap en commercie. Deze rol wordt nu uitgebreid. Schouten gaat zich ook operationeel inzetten en een actieve bijdrage leveren aan de gewenste groei van Vitesse. Samen met algemeen directeur Paul van der Kraan zal hij eveneens het voortouw nemen om (nieuwe) investeerders voor de club te interesseren.


Deze Maasbert Schouten is een opmerkelijke man. Op bizz.nl staat een mooi interview over hoe hij zijn bedrijf Afab oprichtte.

Vraag: U woonde in uw eigen kantoor en waste zich met een emmer in de wc.
Antwoord Schouten: "Het klinkt als een mooi publiciteitsverhaal, maar het is echt waar. Ik had een kantoortje gehuurd en in de hoek stond een slaapbank van de Xenos. Niemand wist dat ik er sliep, want dat gaf niet echt een professionele indruk. Maar goed, ik had geen geld om wat te huren."


Vervolgens wist hij zijn bedrijf in hoog tempo uit te bouwen. In het eerste kwartaal van 2009 treurt hij over het niet verkopen van Afab, maar zegt dat er op termijn zeker een beursgang komt. In juni uitte hij opnieuw spijt over het niet verkopen van zijn bedrijf in Quote, omdat zijn bedrijf door de kredietcrisis veel minder waard was geworden. Het werd echter nog veel erger voor Schouten. Vlak na de val van Scheringa's DSB leek het even of ook Afab op de rand van de afgrond stond. Schouten moest het veld ruimen als topman en heeft nu dus veel tijd voor Vitesse.

Een ondernemer met mooie praatjes, in Arnhem zijn ze er gek op. Eén Karel Aalbers is kennelijk niet genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten