donderdag 16 juli 2009

Real speelt in middag om kijkcijfers

Real Madrid gaat het komende seizoen alle competitiethuiswedstrijden in de middag spelen. Dat is niet om te besparen op de elektriciteitskosten voor de lichtmasten, maar om de kijkers in met name China te plezieren. Als het in Europa avond is, is het nacht in Azië en dat is niet prettig kijken natuurlijk. Real Madrid hoopt op deze manier een miljard (!) meer kijkers te trekken met de wedstrijden (van 800 miljoen naar 1,8 miljard), waarvan ze zelf de uitzendrechten bezitten. Kijkers in het eveneens voetbalgekke Zuid-Amerika, met sterke historische banden met Spanje, hebben pech. Of gewoon heel vroeg opstaan.

Grote investeringen
'Wij hebben de Spaanse Liga een enorme injectie gegeven', aldus Real-voorzitter Florentino Pérez in een toelichting op vi.nl. 'Nu houden voetbalfans overal ter wereld onze competitie in de gaten. Dit is niet alleen gunstig voor Real Madrid, maar voor alle clubs, net als voor iedereen die verdient aan het voetbal.'
Real Madrid investeerde deze zomer al voor ruim tweehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers. Cristiano Ronaldo (van Manchester United), Kaká (AC Milan), Karim Benzema (Olympique Lyon) en Raúl Albiol (Valencia) spelen volgend seizoen voor de Koninklijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten