donderdag 10 september 2009

KPN spaart Witsel na doodschop

De Belgische KPN-dochter Base is sponsor van Standard Luik. Direct na de doodschop van Standard-speler Alex Witsel maakte Base duidelijk dat het de club zou steunen als Witsel zwaar gestraft zou worden. Een paar dagen later zegt het bedrijf in een persbericht echter dat het zowel de speler als de club steunt.

Citaat: ´Zelfs als beide partijen niet op alle vlakken 100% overeenkomen, betekent dit niet dat de partijen onmiddellijk zonder enige vorm van gesprek uit elkaar moeten gaan. BASE en Standard willen de komende weken nu gebruiken om samen het vertrouwen te herstellen.
Daarom wordt zo snel mogelijk een vergadering belegd in Sclessin om te proberen de verschillen in opinie weg te werken. Beide partners hopen dit buiten de spotlights van de media te kunnen doen.´

Witsel wegsturen zullen ze niet snel doen bij Standard, hij is een van de grote talenten van de club. Op 15-jarige leeftijd kreeg hij aanbiedingen van Real Madrid en Arsenal, maar Witsel koos ervoor in Luik te blijven. Vorig jaar stond deze speler nog in de belangstelling van Bolton Wanderers en Manchester United. Hoe schandalig de overtreding ook was, een lucratieve transfer zullen de Belgen toch niet laten lopen.

De opstelling van Base legt mooi bloot hoe lastig de relatie tussen sponsor en gesponsorde kan zijn. Idealiter worden beide partijen er beter van, maar de praktijk ligt toch vaak moeilijker. En impulsief reageren maakt het er dan niet makkelijker op. Hopen dat het wel overwaait lijkt mij in ieder geval geen optie voor Base.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten