donderdag 24 september 2009

Bekende voetballers gingen Borsato voor

Bekende Nederlanders uit de entertainmentindustrie (en daar reken ik het voetbal ook onder) zijn vrij zeldzaam. Tenminste, ik heb wat zitten snuffelen op internet en ik kwam er maar heel weinig tegen uit de voetballerij. De resultaten zijn zeer wisselend.

Het bekendste voorbeeld is Johan Cruyff. De stervoetballer investeerde in een varkensfokkerij en ging samen met de biggen voor 1,3 miljoen dollar het schip in. Met de schuldeisers op zijn hielen werd hij gedwongen om de voetbalschoenen weer aan te trekken.

Willem van Hanegem stak geld in een tennispark in Den Haag, maar dat leverde hem een verlies op van enkele tonnen.

Bryan Roy probeerde het met voetbalpoppetjes. Roy begon goed door via zijn netwerk met verschillende Europese topclubs contracten te sluiten, maar uiteindelijk was er toch te weinig vraag en ging de zaak op de fles.

Frank Rijkaard
verkocht zijn ondergoedbedrijf aan Van Heek - Tweka, waarbij hij wel licentiehouder van het merk bleef. Tot de verkoop had het bedrijf nooit winst gemaakt, maar haalde wel een omzet van circa 5 miljoen gulden (2,3 miljoen euro).

Nog niet zo lang geleden werd ook spits Pierre van Hooijdonk opgelicht, schrijft z24.nl. Hij verloor door een investering in een niet-bestaand Chinees textielbedrijf 250 duizend euro.

Tegenover deze missers staat ook een aantal succesverhalen. Marc Overmars heeft een eigen vastgoedbedrijf en Tscheu La Ling heeft, na ook enkele mislukkingen, een zeer succesvol bedrijf in voedingssupplementen.

Verder kan ik nog weinig (ex-)profvoetballers met een eigen bedrijf vinden, maar ik hou het in de gaten om er hier over te schrijven. Uiteraard zijn suggesties van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten