vrijdag 16 oktober 2009

Ajax moet lenen na verlies (of Suarez verkopen)

Ajax heeft in het afgelopen jaar een verlies geboekt van 3,4 miljoen euro. De omzet ging wel omhoog met 8,5% naar 67,2 miljoen. De verkopen van Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen hebben de club niet uit de rode cijfers kunnen houden. (persbericht)

Ajax verwacht dat in het boekjaar 2009/2010 een operationeel verlies zal worden gerealiseerd. Na balansdatum zijn in de zomertransferperiode geen transferinkomsten van materiële omvang gerealiseerd. Indien in de wintertransferperiode of tussen einde competitie en 30 juni 2010 transferresultaten van voldoende omvang plaatsvinden, kan alsnog een positief netto resultaat geboekt worden.
Ajax beschikt naar verwachting niet over voldoende eigen liquide middelen om zonder een beroep te doen op de kredietverstrekking zijn activiteiten te financieren. In het tweede halfjaar zal Ajax mogelijkerwijs de kredietfaciliteit bij de bank kortstondig aanspreken.
Voor het seizoen 2009/2010 heeft Ajax 41.110 jaarkaarten uitgegeven.


Er is volgens mij maar één conclusie mogelijk: Martin Jol kan hoog of laag springen, Luis Suarez wordt in de winterstop verkocht. Jammer voor de fans, maar de club heeft geld nodig.

Bij een omzet van 69 (!!!) aandelen gaat de koers met ruim 2% omlaag naar 6,39 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten