vrijdag 9 oktober 2009

Ook Roda JC in geldnood


Het voetbalseizoen is nog maar net begonnen en nu is Roda JC na RKC Waalwijk en Willem II de derde club uit de Eredivisie met financiele problemen. Volgens de website van de Limburgse club is er nog niets aan de hand, maar De Telegraaf schrijft een ander verhaal.

Minder mediagelden en een forse afname van het aantal businessclubleden door de recessie zijn de belangrijkste oorzaken van de problemen. De oplossing:
Meer aandelen van het Parkstad Limburg Stadion te gaan verkopen, het vergroten van de businessclub of het eventueel afsluiten van een lening. De Limburgers hebben bovendien een Limburgse Sociëteit opgericht, waarin financieel krachtige topbedrijven kunnen plaatsnemen. Daarnaast heeft Roda JC een spelersinvesteringsfonds, waarin op dit moment meer dan een miljoen euro zit.


Technisch directeur Martin van Geel is een uiterst gladde prater, die ook dit weer goed weet te verkopen. Hij geeft het nog drie jaar de tijd, anders gaat de stekker eruit. Of komt het verhaal Sporting Limburg weer eens bovendrijven? De fans moeten er nog niets van hebben.

Gisteren kreeg Roda JC nog te horen van de gemeente Kerkrade dat ze twee kunstgrasvelden niet hoeven te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten