woensdag 7 oktober 2009

Abramovich verliest koppositie rijkenlijst

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft de eerste plaats op de jaarlijkse rijkenlijst van het Britse voetbalblad FourFourTwo moeten afstaan. De nieuwe koploper is sjeik Mansour bin Zayed al-Nayan (eigenaar van Manchester City) met een vermogen van 15 miljard pond (circa 16,5 miljard euro), gevolgd door Lakshmi Mittal, de Indiase staalondernemer met 12,5 miljard pond en eigenaar van Queens Park Rangers. Abramovich staat op plek 3.

In tegenspraak met een onderzoek van Deloitte onlangs is de hoofdredacteur Hugh Sleight van FourFourTwo wel bezorgd over de impact van de economische crisis op het voetbal.
Afgaande op deze lijst is de voetbalwereld de laatst overblijvende financiële bubbel. De top-100 bezit nu gezamenlijk 61 miljard pond, vergeleken met 42 miljard vorig jaar en 20 miljard in de eerste editie van onze rijkenlijst in 2003. 



Voetballers
Op de site van Sportweek hebben ze een overzicht gemaakt van de rijkste spelers op de lijst. Hier staat David Beckham op 1, met een geschat vermogen van 135 miljoen euro, op ruime afstand gevolgd door Michael Owen en Wayne Rooney.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten