woensdag 7 oktober 2009

Fans steken pensioen in Newcastle United


Newcastle United Supporters Trust, een collectief van fans van de Engelse club, bereidt een bod voor om zelf eigenaar te worden. De organisatie heeft inmiddels al toezeggingen binnen van 20 miljoen pond (circa 22 miljoen euro) om eigenaar Mike Ashley uit te kopen.

Op de website worden meer fans opgeroepen mee te doen.
Het gaat om echt geld dat is toegezegd om te investeren in onze club, niet door nepsjeiks, miljardairs met torenhoge ego's, denkbeeldige consortiums enz. Dit gaat om echte mensen zoals jij en ik. Yes, we can!


Fiscale stimulering
De campagne is bedoeld om mensen maximaal 20.000 pond van hun opgebouwde pensioengeld met fiscale steun te laten investeren in Newcastle United, schrijft de regionale krant Chronicle Live. De belastingdienst doet er nog eens een kwart van de inleg bovenop. Ook mensen met een kleine beurs kunnen meedoen. Met 8.000 deelnemers die ieder 200 pond investeren is er genoeg geld om Ashley uit te kopen en bovendien enkele nieuwe spelers te kopen.

Een belangrijke partner is Self-Invested Personal Pensions (SIPP). Dit bedrijf biedt klanten zelf de keuze waar ze hun pensioencentjes in willen investeren.

Merkenbouwer
Mike Ashley is onder andere eigenaar van Sports Direct, een winkelketen van sportartikelen. Verder heeft hij de merken Donnay, Dunlop, buitensportmerk Karrimor en kledingmerk Lonsdale in bezit en heeft hij een minderheidsbelang in Umbro. Met een vermogen van 700 miljoen pond (770 miljoen euro) staat hij op plaats 60 in de rijkenlijst van de Sunday Times.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten