vrijdag 16 oktober 2009

PSV-jurist draait overuren


De contracten van PSV zijn momenteel onderwerp van discussie. Zowel rond het eerste elftal als in de jeugdopleiding is de club (al dan niet terecht) in opspraak.

Oud-trainer Huub Stevens eist dat de club de gemaakte afspraken nakomt na zijn vertrek in januari van dit jaar, schrijft de Volkskrant. PSV op zijn beurt wil niet betalen, omdat Stevens in interviews het beleid van PSV bekritiseerde. Beide partijen hebben hun geschil voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB. De uitspraak volgt over drie à vier weken.

Jeugdspelers
In De Telegraaf staat vandaag een verhaal over de banden van PSV met Kees Ploegsma jr.

De KNVB heeft inmiddels drie ouders van PSV-jeugdspelers gevraagd of zij willen getuigen tegen Kees Ploegsma junior, uitgerekend de makelaar die PSV met regelmaat aanprijst bij ouders van jonge PSVers.


PSV steunt het onderzoek van de KNVB, maar directeur Jan Reker reageert geschrokken op een verhaal over manager jeugdscouting Rini de Groot. Deze nam vorig jaar het initiatief om een veertienjarige asielzoeker een schuldbekentenis van 75.000 euro te laten tekenen.

Dit kwam naar voren uit diverse verklaringen, in bezit van Telesport, opgetekend in de zaak van de KNVB tegen Arie Treffers van Sportconsult. Deze makelaar werd door PSV verbannen van het jeugdcomplex omdat hij spelers onder zestien jaar benaderde. Treffers is hiervoor inmiddels veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 5000 euro, maar doet inmiddels wel weer zaken met PSV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten