dinsdag 15 december 2009

AZ wil Van Gaal als voorzitter


Louis van Gaal, de huidige trainer van Bayern München, is de gedroomde voorzitter van AZ. Ook de warme woorden van Co Adriaanse over de geplaagde club afgelopen zondag in Studio Voetbal passen goed in het plaatje wat technisch directeur Marcel Brands voor ogen heeft, schrijft het AD.

Uit het AD:
AZ onderhoudt met de voormalige kopstukken Adriaanse en Van Gaal nog steeds een warme relatie. Tot voor kort werd AZ geleid door de 'club van vijf'.

Met Van Gaal, Adriaanse, Gerbrands, Brands en Neelissen zou AZ in de toekomst weer een 'club van vijf' hebben.

Links 15 december

Jupiler officeel WK-bier in Benelux , Jupiler

Ook FC Oss nu opgenomen in omkoopdossier , VI

Kesler: Laat Arsenal maar komen , nusport.nl

ADO trekt zich voorlopig terug uit spelersmarkt , de Volkskrant

Dick Advocaat-criticaster Wijnants (KBVB) wanbetaler , De Telegraaf

Biografie Sjaak Swart gepresenteerd , NOS


AZ stortte week voor omvallen DSB vijf miljoen euro van lening terug op bank
, De Telegraaf

maandag 14 december 2009

Nieuwe voorzitter wil met Vitesse Europa in


Maasbert Schouten is vandaag als nieuwe voorzitter van Vitesse benoemd. Zijn grote ambitie is om met de Arnhemse voetbalclub Europees voetbal te spelen.

Maasbert Schouten maakt sinds november 2008 deel uit van de RvC van Vitesse. Destijds is hij mede toegetreden tot het bestuursorgaan van de Arnhemse club om de directie te adviseren op het gebied van ondernemerschap en commercie. Deze rol wordt nu uitgebreid. Schouten gaat zich ook operationeel inzetten en een actieve bijdrage leveren aan de gewenste groei van Vitesse. Samen met algemeen directeur Paul van der Kraan zal hij eveneens het voortouw nemen om (nieuwe) investeerders voor de club te interesseren.


Deze Maasbert Schouten is een opmerkelijke man. Op bizz.nl staat een mooi interview over hoe hij zijn bedrijf Afab oprichtte.

Vraag: U woonde in uw eigen kantoor en waste zich met een emmer in de wc.
Antwoord Schouten: "Het klinkt als een mooi publiciteitsverhaal, maar het is echt waar. Ik had een kantoortje gehuurd en in de hoek stond een slaapbank van de Xenos. Niemand wist dat ik er sliep, want dat gaf niet echt een professionele indruk. Maar goed, ik had geen geld om wat te huren."


Vervolgens wist hij zijn bedrijf in hoog tempo uit te bouwen. In het eerste kwartaal van 2009 treurt hij over het niet verkopen van Afab, maar zegt dat er op termijn zeker een beursgang komt. In juni uitte hij opnieuw spijt over het niet verkopen van zijn bedrijf in Quote, omdat zijn bedrijf door de kredietcrisis veel minder waard was geworden. Het werd echter nog veel erger voor Schouten. Vlak na de val van Scheringa's DSB leek het even of ook Afab op de rand van de afgrond stond. Schouten moest het veld ruimen als topman en heeft nu dus veel tijd voor Vitesse.

Een ondernemer met mooie praatjes, in Arnhem zijn ze er gek op. Eén Karel Aalbers is kennelijk niet genoeg.

Zelfmoord Enke zorgt voor brood op de plank


Er staat vandaag een interessant artikel in VI over ondernemers die inspelen op de zelfmoord van de Duitse keeper Robert Enke. Ze snappen daar alleen niet hoe internet werkt, dus ik heb de linkjes er maar even bijgezocht.

- Mia Maibach schildert portretten van Robert Enke.

- Op Ebay staan inmiddels 387 items, die met Enke te maken hebben. Het aanbod varieert van handtekeningen, tijdschriftartikelen en foto's tot shirts, broeken en handschoenen (nu te koop voor slechts 400 euro!). De gedenkmunt van zijn club Hannover '96 à 39,95 euro komt ook regelmatig voorbij in het aanbod.

Links 14 decemeber

AZ wil snel 5 miljoen terug van DSB , de Volkskrant

Celstraf voor ex-topman Juventus , nusport.nl

Acht Bulgaarse arbiters direct geschorst , De Telegraaf

Opel terug en ASR door als sponsor Feyenoord , SponsorTribune

AGOVV-sponsor ook op shirt Omniworld , De Stentor

Manchester United is 1,1 miljard euro waard , SportsProMedia

Theo Walcott (Arsenal) verkoopt levensverhaal aan kinderboekenuitgever , Guardian

Revolutionair plan AFC: shirtsponsoring


De hoofdklasser AFC heeft mot binnen de eigen gelederen. De club uit het chique Amsterdam-Zuid heeft nog nooit in zijn 114-jarige bestaan een adverteerder op zijn shirt gehad, maar heeft daarvoor nu wel plannen ontwikkeld. Er zitten volgens Het Parool sinds kort enkele nieuwe mensen in het bestuur, die een shirtsponsor zoeken. AFC staat fier bovenaan in de Hoofdklasse A en is al bijna zeker van plaatsing voor de nieuw te vormen Topklasse. Om daarin goed mee te kunnen komen, is natuurlijk geld nodig. Nu was ik toevallig gisteren bij de topper tegen het Haagse HBS (overigens won AFC eenvoudig met 4-1) en ik kan me goed voorstellen dat de bestuurders geld willen aantrekken. AFC zit op een van de duurste stukken grond van Nederland en vanaf het veld zijn de hoge gebouwen te zien waar heel veel grote Nederlandse bedrijven zijn gevestigd.

De foto is gemaakt door Ton Post voor de website van AFC.

woensdag 9 december 2009

Nike maakt oersaaie commercial voor Oranje


Nike, een bedrijf dat toch een reputatie heeft hoog te houden als adverteerder, heeft een filmpje gemaakt voor het Nederlands elftal onder het motto Bloed Oranje. De commercial duurt ruim anderhalve minuut en het komt erop neer dat Oranje een plaats in de finale van het WK claimt. Hippe muziek en snelle montage geven mij echter niet een gevoel wat 'Just do it' wel bood. En wat dat bloed ermee te maken heeft, ontgaat me ook volledig. Kortom, wat mij betreft duurt het filmpje precies 1.36 minuut te lang. Maar oordeel vooral zelf.

Bijnamen WK-deelnemers


Ik kwam een leuk bericht tegen op WorldCupBlog. Ze hebben daar een overzicht gemaakt met de bijnamen van alle deelnemende landen op het komende WK. Daar gaat-ie:

Algeriie – Les Fennecs (de woestijnvossen)
Argentinië – Albicelestes (Wit en lichtblauw)
Australië – Socceroos (een verwijzing naar de kangoeroe)
Brazilië – Seleção (de selectie) of Canarinhas (de gele kanaries)
Kameroen – Lions Indomptables (ontembare leeuwen)
Chili – La Roja (de rode)
Ivoorkust – Les Éléphants (de olifanten)
Denemarken – Olsens Elleve (Olsens elf) – naar de populaire coach Morten Olsen.
Engeland – The Three Lions – (de drie leeuwen, naar het logo van de Engelse bond FA).
Frankrijk – Les Bleus (de blauwen)
Duitsland – National Mannschaft (Nationale Team) of DFB Elf (DFB Elf) or National Elf (Nationale Elf). De bijnaam Die Mannschaft wordt alleen in buitenlandse media gebruikt, schrijft WorldCupBlog.
Ghana – The Black Stars (de zwarte sterren)
Griekenland – To Piratiko (het piratenschip) – Sinds Euro 2004, waar Griekenland kampioen werd. Een andere bijnaam is Galanoleyki, vermoedelijk naar de naam van de nationale vlag.
Honduras – La H (De H) – naar het logo op het shirt.
Italië – Azzurri (Blauwen)
Japan – Blue Samurai (blauwe samoerai)
Mexico – El Tri (vernoemd naar de “tricolor” op de Mexicaanse vlag).
Nederland – Oranje
Noord-Korea – Chollima (een mythisch paard)
Nieuw-Zeeland – All Whites (het nationale rugbyteam heet All Blacks en die sport is veel populairder in dat land)
Nigeria – Super Eagles (superadelaars)
Paraguay – La Albirroja (de wit-roden) of Guaraní (een inheems volk)
Portugal – Selecção das Quinas (Team van de vijf schilden)
Servië – Beli Orlovi (witte adelaars)
Slowakije – Repre (volgens de Engelse Wikipedia, zonder uitleg over de betekenis).
Slovenië –
Zuid-Afrika – Bafana Bafana (onze jongens)
Zuid-Korea – Rode duivels
Spanje – La Furia Roja (de rode furie)
Zwitserland– Schweizer Nati
Verenigde Staten – Stars and Stripes, naar de vlag
Uruguay – La Celeste (de hemelsblauwe)

Mmm, dit smaakt naar meer. Ik ga de komende tijd meer van dit soort lijstjes maken. Spelers, trainers, clubs, stadions. Suggesties zijn uiteraard van harte welkom!

Links 9 december

RKC verhoogt prijs kaartjes , RKC

Kesler na KNVB-periode mogelijk naar NOC*NSF , VI

Sporthelden vaak pr-ramp voor sponsors , AD

Varkensgriep treft Manchester City , Fifa

Twee voetbalitems in top 10 sportinnovaties


Het Amerikaanse tijdschrift Wired heeft een lijst gepubliceerd met de beste sportinnovaties ooit. De pingpongbal is het allerbeste wat er volgens de redactie te vinden is op het gebied van vernieuwing in de sport. Het voetbal staat met twee innovaties op de lijst.

Op drie staat het interne ventiel, dat in 1924 is uitgevonden. Tot die tijd werden de leren onderdelen bij elkaar gehouden door een veter aan de buitenkant. Met een sluiting aan de binnenkant van de bal kwam de opmars van het voetbal echt goed op gang.

Op plaats zeven staan de afschroefbare noppen. Dit idee werd in 1954 voor het eerst door Duitsland toegepast op het WK. Duitsland versloeg toen in de finale het favoriete Hongarije met 3-2, na een achterstand van 2-0. De ommekeer in deze finale staat bekend als het Wonder van Bern.

dinsdag 8 december 2009

Abba-cd's en slangen in bed: Top 10 voetbalmasseurs


De Engelse website Mirror Football heeft een top 10 gemaakt van voetbalmasseurs.

Op 1 staat de masseur van Sunderland in 2006. Roy Keane was aangetrokken als trainer om de club uit het slop te trekken en hij had het lek snel boven. Geen slechte tactiek of nieuwe spelers lagen ten grondslag aan de slechte prestaties volgens de nieuwe trainer, nee, het was de muziek van de masseur. De man draaide namelijk Abba in de kleedkamer voor de aftrap. Het commentaar van Keane: 'Het ging er niet om dat de masseur Abba afspeelde, maar wel dat hij de muziek mocht uitkiezen. Het gaat om leiders. Als ik speler was en de masseur had Abba opstaan, nee dat had ik niet laten gebeuren.'

Op 2 staat de masseur van Brazilië op het WK van 1962. Deze Pai Santana deed aan zwarte magie. Zijn club Vasco da Gama vloog hem voor uitwedstrijden in helicopters rond boven het stadion van de tegenstander om het veld te vervloeken.

Nog eentje dan (de andere verhalen over masseurs zijn lang zo leuk niet). Rivelino, een van de sterren van wereldkampioen Brazilië in 1970, legde een levende slang in het bed van Pele. Hij sloop weg om vervolgens de kamer van de voetballegende binnen te stormen en de slang met een gitaar dood te slaan.
Voor de masseur Nocaute Jacks had Rivelino een speciale behandeling. Rivelino: 'Hij was vroeger bokser en speelde altijd dat hij zo hard was. Toen heb ik hem aan de doelpaal vastgebonden en stonden de spelers in de rij om hem een klap te verkopen.'

In Nederland kan ik uit de losse pols drie masseurs noemen: Ted Troost, Leroy Echteld en Richard Smith. Maar daar ken ik niet van die lollige verhalen over. Wie wel? Of over andere masseurs?

Nike vecht met Drogba en Bono tegen aids

Vorige week was er een bijeenkomst in Londen, waar Nike zich aansloot bij de wereldwijde strijd tegen aids. Om dit feit luister bij te zetten was er een hele trits beroemdheden opgetrommeld. U2-zanger Bono was er en uiteraard enkele bekende spelers uit de Nike-stal. Didier Drogba (Chelsea en Ivoorkust), Andrej Arshavin (Arsenal en Rusland) waren de bekendste aanwezigen. Joe Cole (Chelsea), Lucas Neill (Everton en Australië), Marco Materazzi (Inter Milan en Italië, je moet er maar zin in hebben om naast hem te gaan staan), Clint Dempsey (Fulham en VS), Seol Ki-Hyeon (Fulham en Zuid-Korea) and Denilson (Arsenal en Brazilië) waren ook van de partij.

Nike is zoals bekend ook sponsor van het Nederlands elftal, maar er is weinig actueels op de site van de bond te vinden over een bijdrage uit ons land. Of heb ik iets gemist?

VI onthult rol 'belchinezen'


Gisteravond was er een opmerkelijke primeur bij Voetbal International op RTL7. De redactie van het voetbalweekblad had een rondje gebeld langs politiekorpsen die actief zijn bij wedstrijden in de Jupiler League. Bij FC Eindhoven had de politie een aantal Chinezen gesignaleerd, die de hele wedstrijd zaten te bellen. Bij navraag bleek een van hen contact te hebben met Kuala Lumpur en hij zat alles wat er op het veld gebeurde door te bellen. Niet alleen de doelpunten, maar ook het aantal corners, wie overtredingen maakte en gele of rode kaarten ontving. Er werd enorm gelachen in de studio, en met een term als 'belchinees' die over tafel ging was het ook erg grappig, maar de ondertoon is natuurlijk uiterst serieus. De betrokkenheid van Nederlandse clubs of spelers is (nog?) niet aangetoond, maar Interpol heeft al wel een aantal gokhuizen in Azië opgerold.

Voor het complete verhaal hierbij de link naar het filmpje (het gokschandaal komt vlak na 34.10 minuten aan de orde).

Links 8 december

Ontslag Ten Cate bij Panathinaikos , nusport.nl

Ruim 200.000 aanvragen voor WK-tickets binnen 48 uur , Fifa

KNVB: 10.000 fans bij WK-duels Oranje , De Telegraaf

Vitesse leende geld voor salarissen , Omroep Gelderland

'WK-kwalificatie levert Domenech fortuin op' , AD

Onderzoek naar gokschandaal bij FC Eindhoven , Omroep Brabant

Bankrovers slaan toe via tunnel tijdens Braziliaanse bekerfinale , FourFourTwo

Nico Dijkshoorn is vandaag geweldig op dreef in zijn column in VI

maandag 7 december 2009

Top 10 Oranje adverteerders

De Telegraaf houdt via Bureau Consumentenonderzoek bij hoe de Oranjestemming in het land is. De krant van wakker Nederland gaat komend jaar maandelijks meten hoe het Oranjegevoel leeft en welke adverteerders goed inspelen op Oranje, meldt MarketingTribune.

Als een bedrijf of organisatie inhaakt op Oranje, lift zij mee op dit gevoel. 7 op de 10 Nederlanders vindt het sympathiek als een bedrijf zich verbindt aan Oranje (en slechts 11% niet). Oranje in winkels en reclames wordt gewaardeerd. Belangrijk is wel dat bedrijven op de juiste wijze inhaken op Oranje. Inhaken is het meest effectief als het imago of de historie van een bedrijf aansluit bij Oranje. Wat een bedrijf niet moet doen is zich als sponsor te gaan bemoeien met de invulling van het beleid. Ook doorgaan met sponsoring als een sporter betrapt is op doping, is not done.


De top 10 van de bedrijven die het meeste met het Oranje-gevoel worden geassocieerd:

1. Nationale Nederlanden , de allerlaatste Oranje Nieuwsbrief. De sponsoring van de KNVB is overgenomen door de nummer 2 op deze lijst.
2. ING
3. Heineken
4. Rabobank
5. Philips
6. KPN
7. Aegon
8. Nike
9. Albert Heijn
10. Unox

Links 7 december

Feyenoord wil nieuwe autosponsor , SponsorTribune

Fifa richt zich met partners op duurzame sociale ontwikkeling , Fifa

Uitgavenpatroon Manchester United uitgelekt , News of the World

TV-zender ESPN krijgt droomloting Engeland - VS , SportsProMedia

OAD meldt stormloop op WK-reizen


OAD Reizen, de officiële partner van de KNVB, heeft direct na de loting van het WK afgelopen vrijdag al honderden aanvragen voor reizen naar Zuid-Afrika binnengekregen. “Vanzelfsprekend is vooral voor de wedstrijd tegen Denemarken de animo groot”, aldus algemeen directeur Julius ter Haar van Oad Reizen.

Oad Reizen, al ruim 20 jaar de vaste reispartner van de KNVB, beschikt tijdens het WK over duizenden vliegtuigstoelen van KLM om supporters te vervoeren. Medewerkers van Oad, die bij de loting aanwezig waren, zijn direct na het bekend worden van het wedstrijdschema aan de gang gegaan om de reizen naar de groepswedstrijden definitief samen te stellen.
Oad-topman Ter Haar benadrukte nog eens het belang voor supporters om goed georganiseerd naar het WK te gaan. “Zuid-Afrika is natuurlijk niet het gemakkelijkste land om in op reis te gaan. Het regelen van binnenlands vervoer, hotels, transfers naar de wedstrijden en dergelijke is ook de reden dat partijen als de supportersclub OnsOranje en de Oranjekaravaan zich bij het initiatief van Oad en KNVB hebben aangesloten. Ook de spelersvrouwen en familieleden reizen met Oad naar de wedstrijden. Ter Haar: “De KNVB en Oad Reizen werken al ruim twee jaar aan de voorbereidingen van dit toernooi. Wij handelen in nauw overleg met de betrokken Zuid-Afrikaanse ministeries, de lokale autoriteiten, de FIFA en andere partijen. Dat is de best mogelijke garantie voor een probleemloze uitvoering van de WK-reizen.” Geïnteresseerde supporters kunnen terecht op www.oranjereisbureau.nl.

zondag 6 december 2009

Walmart wordt verkoper voor Fifa


Global Brands Group, het bedrijf dat de merkrechten van de Fifa en daarmee ook van het WK uitbaat, heeft een contract gesloten met 's werelds grootste retailbedrijf Walmart. Deze Amerikaanse winkelketen heeft 4.200 filialen en haalt een jaarlijkse omzet van 400 miljard dollar. Walmart gaat in bijna ieder filiaal een interne shop bouwen. Het assortiment bestaat uit kleding, voetballen en accessoires als sleutelhangers. Per land zal de collectie aan de lokale wensen worden aangepast. Global Brands spreekt over het merk als een unieke mix van sport, mode en cultuur.

Walmart heeft geen vestigingen in Nederland. De Fifa-producten worden in ons land geïmporteerd door Piramid, dat aan grote winkelketens levert. Het is nog niet bekend in welke winkels Nederlanders terecht kunnen voor hun WK-spulletjes.

Links 6 decmber

Dick Advocaat wordt ook clubcoach van AZ , Sporza

Haarlem heeft nog vijf dagen , Goal.com

Belgische club Moeskroen in surseance , Sporza

vrijdag 4 december 2009

adidas maakt spelers sterker op WK


Voetbalkleding moet lekker zitten. Een speler moet er vrij in kunnen bewegen en het zweet moet goed afgevoerd worden. Tot zover de eisen aan shirt en broekje, dacht ik. Maar nu presenteert adidas een nieuwe kledinglijn voor het WK, waar de spelers sterker van worden, aldus de fabrikant in een persbericht.

TECHFIT PowerWEB vermindert de spiervibratie om kracht, acceleratie en uithoudingsvermogen te optimaliseren. (...) TECHFIT vergroot de kracht van een speler met 5,3%, sprongkracht met 4%, sprintsnelheid met 1,1% en uithoudingsvermogen met 0,8%.



Argentinië, Frankrijk, Duitsland natuurlijk, Japan, Mexico, Zuid-Afrika en Spanje mogen in deze revolutionaire kledij spelen. Ik ben benieuwd wat Nike hier tegenover zet. Staat Oranje straks al met 1-0 achter vanwege de foute shirtjes? De schaatspakken en badpakken van het Amerikaanse merk bleken in ieder geval achter te blijven bij andere merken. Pieter van den Hoogenband en Sven Kramer stapten over naar een ander, beter merk. Wat doen Robin van Persie en zijn ploeggenoten?

Links 4 december

Acute betalingsproblemen Roda JC , Telesport

Juventus vreest racisme eigen fans , Football Italia

Voorzitter Xerez stapt op na doodsbedreigingen , Eurosport

Topvoetballers groeten militairen in Uruzgan , VI (via AD)

Polen investeert 25 miljard voor EK , Sponsors.de

woensdag 2 december 2009

Fifa kondigt veranderingen aan....

maar laat het onderwerp waar de hele wereld over discussieert links liggen. De scheidsrechters en de recente gokschandalen krijgen speciale aandacht, maar het moet allemaal niet te snel gaan van de wereldvoetbalbond. Het experiment met twee extra assistenten in de Europa League krijgt geen navolging op het WK, laat staan dat er gebruik zal worden gemaakt van tv-beelden. Nee, dat is kennelijk niet nodig. Gelukkig komt er wel een taskforce om onderzoek te doen naar betere coördinatie van preventie en opsporing (bent u daar nog?). En ook kondigde de Fifa aan onderzoek te doen naar de handsbal van Thierry Henry. Is er iemand die me kan vertellen wat daar nog aan te onderzoeken is?

Real Madrid lanceert lingerielijn


Het merk Real Madrid is ijzersterk. De club is wereldwijd populair en de spelers zijn echt mondiale supersterren. Aan de groei van de verkoop van shirtjes, koffiemokken en dekbedden met logo zit kennelijk toch een limiet, want sinds vandaag is er ook Real Madrid-lingerie, schrijft de Spaanse sportkrant Marca (op de site van Real Madrid is nog niets te vinden van het nieuwe aanbod, dat komt pas in maart 2010). Ik moet eerlijk zeggen: het ziet er mooi uit met het logo verfijnd verwerkt in de stof van de bh en de onderbroek, maar zouden vrouwen ook gevoelig zijn voor de magie van Real? Ik verwacht het eigenlijk niet... Het schijnt dat Cristiano Ronaldo wel vast een paar setjes heeft besteld als cadeautje voor zijn veroveringen.

Offerkoe in ieder WK-stadion


Eerder vandaag schreef ik al over een Arabische mascotte die waarschijnlijk de toorn van de PVV zal opwekken, maar er is meer nieuws dat de politiek in Nederland kan beroeren. Het blijkt namelijk dat de Afrikanen van plan zijn in ieder stadion een koe te offeren om de goden zo gunstig te stemmen. De regering van Zuid-Afrika heeft al gezegd bij de Fifa te willen lobbyen voor deze daad. Dierenrechtenorganisaties zijn begrijpelijkerwijs kwaad. De NSCPA is niet principieel tegen de rituele slacht van dieren, zolang het maar op humane wijze gebeurt, aldus de correspondent van de BBC. Dat verzet kan wel wat heftiger, lijkt mij. Iets in de trant van: Partij voor de dieren roept Oranje op tot boycot WK. Of zouden ze dat niet durven?

Wilders tegen Fifa-mascotte?


De organisatoren van de Fifa Club World Cup hebben gisteren de officiële mascotte van het toernooi bekendgemaakt. Het gaat om een 'jonge en energieke Arabische dhabi (gazelle), die de geest en geschiedenis van gaststad Abu Dhabi weerspiegelt', schrijft de Fifa. Het toernooi gaat volgende week van start met FC Barcelona als bekendste deelnemer namens heel Europa. Andere deelnemende clubs zijn Al Ahli, Estudiantes, Atlante en Auckland City.

Het is maar goed dat er geen Nederlandse club meedoet, want een Arabische mascotte is natuurlijk een overtuigend bewijs van de moslims die uit zijn op werelddominantie. We doen dan als Nederland wel niet mee, maar we moeten er wel naar kijken...

Links 2 december

PSV boekt winst van 9 miljoen euro , PSV

Groningen-fans kiezen uitshirt , FC Groningen

Kesler opgevolgd door meerkoppige leiding , VI

Revolutie in sportwereld: van mening naar feit , de Volkskrant

Nivea for Men sponsor Europa League uitzendingen , SponsorTribune

20 Spaanse spelers verdacht in gokschandaal , AD

Foto's WK-bal uitgelekt


De officiële presentatie van de nieuwe WK-bal is pas morgen bij de loting, maar toch is al bekend hoe de nieuwe bal van adidas eruitziet.

dinsdag 1 december 2009

Links 1 december

Ronald de Boer gaat Qatar helpen WK binnen te halen , nusport.nl

Video-overleg voetbalclubs , RSLT Blog

Theron, Beckham en Gebreselassie presenteren WK-loting , Fifa

Hendriks helpt MVV , De Telegraaf

Engelse clubs spenderen 77 miljoen aan makelaars


Je hoort weleens verhalen dat het crisis is in het Engelse voetbal. De laatste cijfers over bestedingen van Engelse clubs puur en alleen aan vergoedingen voor spelersmakelaars laten een heel ander verhaal zien, aldus de BBC.

Tussen oktober 2008 en september 2009 hebben ze gezamenlijk 77 miljoen euro uitgegeven aan agenten. Manchester City en Chelsea staan bovenaan de lijst met respectievelijke uitgaven van 14 en 11 miljoen euro. Opmerkelijk genoeg staat Manchester United bijna helemaal onderaan, de club van manager Alexc Ferguson gaf niet meer dan 2 miljoen euro uit aan makelaars.

De hele lijst (de bedragen in ponden +10% is ongeveer de prijs in euro's):

Manchester City - £12,874,283
Chelsea - £9,562,223
Liverpool - £6,657,305
Tottenham - £6,066,935
West Ham - £5,527,548
Arsenal - £4,760,241
Wigan - £3,576,972
Portsmouth - £3,184,725
Bolton - £3,166,611
Everton - £2,008,407
Sunderland - £2,007,040
Aston Villa - £1,708,374
Blackburn - £1,610,885
Hull - £1,599,188
Manchester United - £1,517,393
Fulham - £1,469,258
Wolves - £1,235,703
Birmingham - £974,982
Stoke - £716,042
Burnley - £468,398